Statistik 2023

Mata setiap perlawanan: 19.5 (ke-23)
Jumlah ela setiap permainan: 289.5 (ke-27)
Permainan setiap perlawanan: 59.4 (ke-30)
Percubaan Lulus + Karung setiap permainan: 35.1 (ke-23)
EPA Dropback setiap permainan: -0.05 (ke-23)
Percubaan tergesa-gesa setiap permainan: 24.3 (ke-27)
Rush EPA setiap permainan: -0.15 (ke-23)

Kakitangan Kejurulatihan

Raiders dan beberapa pemain dalam senarai mereka mendapat keinginan mereka apabila pasukan itu mengeluarkan tag “interim” daripada Antonio Pierce dan menamakannya ketua jurulatih mereka untuk musim 2024. Bagi mereka yang terlupa, pelumba hantaran bintang Maxx Crosby mengancam untuk meminta pertukaran jika pasukan itu tidak membawa pulang Pierce, membuktikan kesan bekas penjaga gol itu di bilik persalinan semasa tempoh sembilan perlawanan sebagai ketua jurulatih.

Di bawah pimpinan bekas ketua jurulatih Josh McDaniels, Raiders bergelut, menang 3-5 dan purata hanya 15.8 mata setiap perlawanan, menduduki tempat ke-26 dalam EPA/permainan (-0.086). Bagaimanapun, prestasi pasukan itu berubah menjadi lebih baik di bawah kendalian Pierce. Mereka segera menjaringkan 30 mata dalam permainan pertama mereka di bawahnya dan purata 22.9 mata setiap perlawanan untuk baki musim ini, dengan pemain rookie pusingan keempat Aidan O’Connell memulakan kesemua sembilan perlawanan tersebut.

Raiders cemerlang di bawah Pierce di bahagian pertahanan, menduduki tempat kedua dalam EPA/play (-0.141) sambil membenarkan 16.0 PPG. Untuk meletakkan perspektif ini, pertahanan Ravens, yang merupakan yang terbaik dalam liga, membenarkan 16.5 PPG pada 2023. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa versi inspirasi bola sepak Raiders ini juga dibantu oleh mereka menghadapi kumpulan suku belakang yang termasuk Tommy DeVito, Zach Wilson, Nick Mullens, Easton Stick, dan Jarrett Stidham.

Pierce’s Raiders melakukan usaha yang memberi inspirasi pada separuh kedua musim lalu, tetapi adakah ia cukup untuk diterjemahkan kepada kejayaan sebenar/fantasi pada 2024?

Permainan Hantaran

QB: Aidan O’Connell, Gardner Minshew
WR: Davante Adams, Michael Gallup
WR: Jakobi Meyers, Jalen Guyton
WR: Tre Tucker, DJ Turner
TE: Brock Bowers, Michael Mayer

John Madden yang legenda, yang melatih Raiders dari 1969 hingga 1978, pernah berkata, “Jika anda mempunyai dua quarterback, anda sebenarnya tidak mempunyai.” Ironinya, petikan ini merumuskan dengan sempurna situasi quarterback Raiders menuju musim ini.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Aidan O’Connell mengetuai pasukan itu dengan rekod 5-4 dalam sembilan permulaan di bawah Pierce dan melontar untuk 2218-12-7 dalam kempen rookienya. Bekas Purdue Boilermaker itu menyaksikan empat daripada hantaran touchdown itu datang dalam menewaskan Chargers 63-21 pada Minggu ke-15. O’Connell melakukan kerja yang baik mengehadkan kesilapan semasa bermain bola sepak tanpa pusing ganti dalam empat perlawanan terakhirnya, tetapi antara 29 quarterback yang mencuba hantaran lebih 300, dia menduduki tempat ke-25 dalam peratus penyelesaian (62.1 peratus) dan ke-19 dalam adjCOMP% (74.0 peratus). YPA 6.5 beliau menduduki tempat ke-22. O’Connell mencatatkan purata 14.5 mata fantasi setiap perlawanan selama sembilan minggu sebagai pemula, menghasilkan hanya dua penamat QB1. Sebagai penyandang, O’Connell dijangka mendapat celah pertama pada peranan permulaan dalam kem. Namun, kecuali lompatan besar tahun kedua di bawah penyelaras serangan baharu Luke Getsy, siling fantasi O’Connell berkemungkinan besar pada pertengahan QB2. Perkara yang sama juga boleh dikatakan tentang lelaki yang mencabarnya untuk kerja permulaan.

Gardner Minshew menyertai Colts sebagai sandaran pada 2023 selepas menghabiskan dua musim sebelumnya dengan penyelaras serangan Eagles yang bertukar menjadi ketua jurulatih Colts Shane Steichen. Kebiasaan Minshew dengan sistem itu terbukti lebih berharga daripada yang dijangkakan, apabila pemanggil isyarat veteran itu menamatkan kerjayanya dalam 13 perlawanan sambil melontar untuk 3305-15-9. Minshew mempunyai Colts di puncak tempat playoff tetapi berpindah dari Colts selepas satu musim dengan harapan untuk mendaratkan pertunjukan permulaan dengan Raiders musim ini.

Sama ada dia membuka musim sebagai pemula akan ditentukan atau tidak, tetapi Minshew sudah pasti akan membuat permulaan untuk Raiders pada satu ketika musim ini. Siling fantasi Minshew adalah serupa dengan O’Connell. Dia purata hanya 16.5 mata fantasi setiap perlawanan dalam kerjayanya sambil menamatkan sebagai QB 12 teratas dalam 31 peratus permainannya. Baik O’Connell mahupun Minshew tidak menanamkan banyak keyakinan dalam liga 1QB tradisional, tetapi kedua-duanya mungkin mempunyai daya maju dalam liga superflex pada minggu-minggu di mana mereka bermula.

Davante Adams kekal sebagai penerima alfa di Vegas. Pada musim keduanya dengan Perak dan Hitam, Adams mencatatkan 103 penerimaan untuk jarak 1,144 ela dan lapan touchdown manakala purata 11.1 YPR. YPR Adams dan 3.3 YAC/RECnya ialah markah terendahnya sejak 2015, manakala YPRR 1.97nya adalah terendah sejak 2017. Adams menyaksikan tahun menurun pada 2023 dengan beberapa metrik. WR17nya dalam mata fantasi setiap perlawanan adalah penamat terendahnya sejak 2016 dan kali pertama di luar 15 teratas sejak 2015. Walaupun dia masih menuntut sasaran, Adams akan berusia 31 tahun untuk memulakan tahun ini dan merenung ke bawah laras musim yang mungkin menampilkan permainan quarterback terburuk dalam kerjayanya. Satu lagi kemasan WR2 pertengahan hingga mewah lebih berkemungkinan daripada musim-musim elit yang telah kita biasakan selama ini.

Pada musim pertamanya bersama Raiders, Jakobi Meyers memainkan 28 peratus daripada pukulan rendah kerjayanya daripada slot sambil menghidupkan kempen 71-807-8 menentang Adams. Selepas bermain 64.8 peratus daripada pukulannya dari slot semasa dia bersama Patriots, Meyers cemerlang dalam tahun pertamanya bermain di luar. Menurut Analitis ESPN, Meyers bermain seperti salah satu penerima teratas liga dalam beberapa aspek, seperti yang ditunjukkan di bawah.

skor pangkat Pemain
Buka Skor 67 ke-21 Jakobi Meyers
Jaylen Waddle
Kristian Kirk
Michael Pittman
Skor Tangkapan 75 ke-8 Jakobi Meyers
CeeDee Lamb
Skor YAC 34 ke-94 Jakobi Meyers
Calvin Ridley
Adam Thielen
Markah keseluruhan 66 ke-18 Jakobi Meyers
Ja’Marr Chase

Seperti Adams, peningkatan Meyers mungkin akan dihadkan oleh permainan quarterbacknya. Walaupun lapan gol penerimanya terikat pada kedudukan kelima paling banyak di kalangan penerima, dia menemui zon penamat tiga kali dari Minggu 9-18 dan disasarkan hanya 10 kali di zon merah sepanjang tempoh itu. Secara keseluruhan, Meyers menduduki tempat ke-30 dalam mata fantasi yang dijangkakan dan merupakan WR25 dalam mata fantasi setiap perlawanan. Dia menamatkan sebagai penerima PPR 24 teratas dalam 56.3 peratus permainannya tetapi melihat penurunan pengeluaran dengan O’Connell di bawah pusat. Meyers berkemungkinan berprofil lebih sebagai WR3/WR4 pinggiran yang minggu lonjakannya sukar untuk diramalkan dalam liga permulaan/duduk tradisional.

Rookie tight end Brock Bowers memasuki musim dengan harapan yang tinggi. Bekas Georgia Bulldog itu dipilih No. 13 keseluruhan oleh pasukan dalam draf tahun ini, serta-merta melenyapkan sebarang nilai fantasi tahun kedua yang diharapkan oleh pengurus Michael Mayer. Bowers kelihatan seperti penghujung yang ketat selepas musim pertamanya yang sebenar, di mana dia menangkap 56 hantaran untuk 882 ela dan 13 touchdown. Bowers mencatatkan barisan penerima kerjaya 175-2538-26 selama tiga musim kolej, merupakan Pasukan Pertama All-American pada tahun 2022, dan merupakan satu-satunya pengakhiran yang ketat untuk memperoleh dua Anugerah Mackey, yang diberikan setiap tahun kepada pasukan bola sepak kolej yang paling cemerlang. tamat.

Bowers memainkan 52.2 peratus daripada pukulannya dari slot di kolej dan mempunyai peluang untuk mengisi peranan slot besar untuk Raiders musim ini. Tidak mengejutkan, hujung ketat bermain dalam slot boleh menjadi petanda yang baik untuk fantasi. Musim lalu, 12 perlawanan ketat memainkan 50 peratus atau lebih snap daripada slot. Empat daripada kumpulan itu tamat sebagai TE1 pada 2023 manakala purata 11.9 mata fantasi setiap perlawanan. Orang muda yang ketat sering menghadapi keluk pembelajaran yang curam apabila membuat lompatan dari kolej kepada profesional, tetapi kejayaan Bowers sebagai pelajar baru sejati, ditambah dengan kejayaan Sam LaPorta dan Dalton Kincaid baru-baru ini, seharusnya memberikan banyak keyakinan kepada pengurus yang mengambil peluang. pada rookie musim akan datang ini.

Sebagai tambahan kepada kumpulan pelakon utama yang dijangkakan di penerima, Raiders juga menandatangani bekas penerima Cowboys Michael Gallup. Gallup mencatatkan 34-418-2 musim lalu dan mempunyai 445 ela atau kurang dalam tiga musim sebelumnya. Gallup telah dibawa masuk dalam perjanjian setahun tetapi tidak dijangka berfungsi sebagai sesuatu yang lebih daripada kedalaman tambahan di luar.

Kad liar ialah penerima tahun kedua Tre Tucker. Tucker mencatatkan 19 tangkapan untuk jarak 331 ela dan dua touchdown musim lalu, dengan kebanyakan pengeluarannya datang pada empat minggu terakhir musim apabila dia mencatatkan 11-170-2 pada 15 sasaran. Tucker adalah dikhabarkan mempunyai kelebihan dalam sebagai penerima slot permulaan pasukantetapi dia mungkin tidak lebih baik daripada tempat keempat dalam susunan pecking sasaran.

Permainan Berlari

RB: Zamir White, Alexander Mattison, Ameer Abdullah, Dylan Laube
OL (LR): Kolton Miller, Dylan Parham, Andre James, Jackson Powers-Johnson, Thayer Munford Jr.

Selepas Josh Jacobs ditutup pada Minggu 15, Zamir White muncul untuk mengetuai bahagian belakang Raiders untuk empat perlawanan terakhir musim ini. Sepanjang tempoh itu, White mencatatkan 84-397-1 di atas padang sambil menangkap 9 daripada 13 sasaran untuk 60 ela tanpa jaringan. Bekas produk Georgia itu juga mengendalikan 41 peratus peluang pasukan, yang terikat di tempat ketiga dengan Kyren Williams dan hanya mengekori Jonathan Taylor dan Breece Hall.

Sebagai tambahan kepada beban kerjanya yang berat, White juga menduduki antara bek paling cekap dalam liga, dengan purata 4.3 YPC manakala kedudukan kesembilan dalam YCO/ATT (3.21) di kalangan pemain belakang yang menyaksikan 100 atau lebih pembawa. Walaupun dia cemerlang dalam mencipta ela selepas sentuhan, White menduduki tempat di luar 30 teratas dalam kadar terpaksa (14.4 peratus) dan berada di tempat ke-29 dalam Penilaian Keterlaluan PFF (48.6).

White dijangka tidak memberikan banyak permainan dalam hantaran, yang akan mengehadkan fantasinya yang terbalik, tetapi jika beban kerja yang dilihatnya sepanjang bulan terakhir musim ini kekal, dia mempunyai laluan untuk menamatkan sebagai fantasi 24 teratas musim ini. Bagaimanapun, pengurus fantasi bergantung kepada pemain dengan pengeluaran terhad selama dua tahun, yang berkemungkinan bermain dalam 10 pelanggaran terbawah, tidak seharusnya terkejut jika White tidak mencapai jangkaan tinggi yang diletakkan beberapa orang kepadanya.

Menyandarkan White ialah bekas Viking Alexander Mattison. Mattison akhirnya mempunyai peluang untuk mengetuai padang belakang pada tahun 2023 dan bergegas untuk 700 ela tanpa jaringan pada 180 bawa (3.9 YPC) sambil menangkap 30 hantaran untuk 192 ela dan tiga markah. Di antara 35 pelumba lari yang menyaksikan lebih 150 pembawa, Mattison menduduki tempat:

  • ke-30 dalam gred tergesa-gesa PFF — 70.2
  • ke-24 dalam YCO/ATT — 2.76
  • ke-20 dalam kadar tergesa-gesa memisahkan diri — 3.9 peratus
  • ke-14 dalam kadar MTF — 20.6 peratus

Mattison hanya memperoleh sembilan hantaran dalam garisan lima ela sepanjang 16 perlawanan dan akhirnya digantikan oleh Ty Chandler di bahagian belakang Minnesota. Mattison ialah sandaran yang boleh diservis yang menghabiskan empat musim menyokong Dalvin Cook. Setelah dianggap sebagai gari bernilai tinggi, Mattison memperoleh purata 20.4 mata PPR setiap perlawanan dalam enam perlawanan yang Cook terlepas dalam tempoh itu. Malangnya, saiz sampel yang kecil itu menyebabkan Mattison dinilai terlalu tinggi pada musim lepas dan pulangan yang tidak memberangsangkan untuk pengurus fantasi. Dia bukan simpanan keutamaan dalam liga fantasi seperti dahulu.

Yang berlari ke belakang untuk menonton di bahagian belakang Raiders ialah rookie Dylan Laube. Laube, 24, telah digubal pada pusingan keenam selepas menghabiskan enam tahun di Universiti New Hampshire, di mana dia mengumpul 4,346 ela dari perebutan dan 42 touchdown manakala berjumlah 155 penerimaan. Laube kagum dengan gabungan itu, memperoleh 8.78 RAS sambil menjalankan 4.54 40 kali. Lauby mungkin sudah menjadi penangkap hantaran terbaik dalam senarai Raiders, tetapi dia berisiko untuk melihat masa bermain yang terhad kerana modal drafnya yang rendah dan keluk pembelajaran yang datang dengan lonjakan dari FCS New Hampshire ke NFL. Dia seorang pemain yang patut diawasi sebaik sahaja pad datang dan kem latihan bermula.

Menang Jumlah

The Raiders kekurangan quarterback francais dalam bahagian yang memerlukan mereka berdepan Patrick Mahomes dan Justin Herbert empat kali setahun. Ia adalah halangan sukar yang segera untuk diatasi apabila mengunjurkan jumlah kemenangan mana-mana pasukan. Selain ketinggalan di quarterback, Raiders mempunyai jadual kesembilan paling sukar setiap Analisis Bola Sepak Tajam, yang berdasarkan unjuran jumlah kemenangan lawan mereka untuk musim ini. Pada masa ini menang atas/bawah 6.5 dalam Buku Sukan DraftKings, pertaruhan atas kemungkinan didorong oleh keyakinan dalam pertahanan dan pemain inspirasi berterusan di bawah Antonio Pierce pada musim penuh pertamanya.Sumber